Hláška licence SOLIDWORKS vyprší za xx dní

Hláška licence SOLIDWORKS vyprší za xx dní

od verze 2022 je nutné licence každý rok aktivovat. Návod viz níže.


Opětovné aktivování licence

Pokud máte doživotní licence pro komerční a vzdělávací účely na produkty SOLIDWORKS 2022 a novější, musíte tyto licence jednou ročně znovu aktivovat. Nástroj Aktivace produktu SOLIDWORKS vás k tomu vyzve ještě před požadovaným datem opětovné aktivace.

Postup opětovné aktivace licence:

  1. Spusťte software SOLIDWORKS.
    Nástroj Aktivace produktu SOLIDWORKS vás vyzve k opětovné aktivaci. Pro každou licenci na produkt SOLIDWORKS se zobrazí následující:
    • Datum, kdy vyprší platnost aktuální aktivace
    • Akce vyžadovaná pro pokračování v používání produktu, jako je opětovná aktivace doživotní licence nebo obnovení a opětovná aktivace dočasné nebo zkušební licence
  2. Kliknutím na možnost Znovu aktivovat nyní spustíte průvodce Aktivace produktu.

    Pokud nechcete licenci aktivovat znovu ihned, klikněte na možnost Připomenout později. Například v softwaru SOLIDWORKS spustíte průvodce Aktivace produktu kliknutím na možnost  > Licence > Aktivovat . Viz Aktivace licence.


---------------------

Opětovná aktivace licence SolidNetWork

Opětovná aktivace se týká licence na produkty SolidNetWork poté, co organizace upgraduje na server SolidNetWork License Manager 2022. Přestože jsou instalované produkty z dřívější verze, licence počínaje verzí 2022 a budoucí verze serveru vyžadují opětovnou aktivaci jednou za rok.

Během 30 dnů před datem opětovné aktivace produkty SOLIDWORKS v síti upozorní uživatele, že licencím skončí platnost. Správci si musí být vypršení platnosti vědomi, aby licenci mohli znovu aktivovat včas.

Návod na opětovnou aktivaci licence SolidNetWork:

  1. Spusťte server SolidNetWork License Manager kliknutím na Start > Nástroje SOLIDWORKSVerze > Server SolidNetWork License Manager .
  2. Na záložce Správa serveru v poli Správa licencí klikněte na tlačítko Znovu aktivovat.
    V dialogovém okně Opětovná aktivace licencí se zobrazí následující:
    • Počet licencí na serveru
    • Verze produktu
    • Datum, kdy licenci skončí platnost
    • Datum opětovné aktivace
  3. V části Sériové číslo vyberte možnost Vše pro všechny licence, nebo pouze konkrétní čísla licencí.
  4. Klikněte na možnost Znovu aktivovat.
    • Related Articles

    • Online licence SolidWorks "Transakce s on line licencí se nezdařila"

      V případě, kdy zákazník používá ON lince licencování SoldiWorks a při spuštění se objeví hláška :"Transakce s on line licencí se nezdařila. Zkontrolujte připojení k internetu a zkuste to znova" ŘEŠENÍ č.1  Smažte na HDD obsah adresáře ...
    • Knihovna barev RAL

      Přiloženou knihovnu rozbalíte. V SOLIDWORKS v záložce Vzhledy přidáte odkaz na rozbalenou knihovnu. Poté můžete vzhledy RAL použít na obarvení modelů v SOLIDWORKS